Lyžařský kurz

Sobota: AKTUALIZACE! Příjezd před školu by měl být kolem 13:30.

Čtvrtek, pátek: protože už všichni lyže a snowboard dokonale ovládají, vydali jsme se na pořádný kopec, konkrétně na Tanvaldský Špičák. Ve čtvrtek bylo tepleji, sníh těžší, ale statečně jsme se s tím poprali. Pátek skoro celý den chumelilo a na všech se citelně projevovala únava. I přesto jsme na svahu zůstali až do zastavení lanovky. Poslední fotka ukazuje místo, kde to jde všem nejlépe – v bufetu!

Nebyly nalezeny žádné obrázky

Středa: dopoledne jsme vyrazili na bobovou dráhu a odpoledne vyplnily sněžné hry a soutěže. Největší respekt si ale zaslouží statečná dvojice Bára Šimáčková a Honza Drtina, kteří jako jediní přijali moji výzvu a vyrazili se mnou na běžky.

Nebyly nalezeny žádné obrázky

 

Úterý: kdo z lyžařů měl zájem, mohl si dnes vyzkoušet snowboard. Pokroky byly veliké, výsledky lze vidět v následujícím videu.

 

Pondělí: sjezdovky se po víkendu vyprázdnily, takže jsme měli dost prostoru na carvingová cvičení.

Nebyly nalezeny žádné obrázky

Neděle: dnes proběhlo první lyžování na Severáku. Všichni už sjedou sjezdovku bez pádu, někdo sice prudší, někdo mírnější, ale všichni se snaží. Večer je na programu přednáška o historii lyžování.

Nebyly nalezeny žádné obrázky

Do Janova nad Nisou jsme dorazili bez problémů a náš příjezd doprovázelo sněžení, které vydrželo téměř celý den. Po obědě jsme vyrazili kolem chovné stanice psů husky na rozhlednu Bramberk, večer proběhla přednáška týkající se bezpečnosti a pravidel FIS. Zítra nás čeká rozdělení do družstev na Severáku. Jinak je vidět, že jsme základní škola z Prahy. Děti jsou ze sněhu unešené, neustále se v něm válí, berou do rukou a vytvářejí z něj koule. Proto apeluji na rodiče, ukažte příště dětem sníh aspoň v ledničce, ať z něj pak nejsou tolik udivené!

 

Nebyly nalezeny žádné obrázky

This entry was posted in Nezařazené, Školní akce, Sport. Bookmark the permalink.